Poznaj nas

Jesteśmy rodzinnym cateringiem oferującym smaczny i zbilansowany sposób żywienia, mamy długoletnie doświadczenie pracy z dziećmi. Specjalizujemy się w żywieniu dzieci w wieku żłobkowym, przedszkolnym oraz szkolnym. Naszą pasją jest zdrowe odżywianie, dlatego nasze produkty pochodzą od najlepszych producentów. Nasi technolodzy żywienia oraz dietetycy bardzo dokładnie przygotowują jadłospis zdrowego żywienia.

Jadłospis żłobkowy dla dzieci (1-12 miesięcy)

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
Pierwsze danieDrugie danie
PoniedziałekSer żółty (20 g), chleb góralski(30 g), masło(3 g), papryka(10 g), herbata z owoców leśnych (200 ml)Zupa koperkowa z ryżem (200ml)Indyk w sosie słodko-kwaśnym(60 g), makaron pene(70 g), surówka z kapusty pekińskiej(60 g), woda mineralna (200 ml)I -Kasza jaglana z pieczonymi jabłkami i cynamonem
II-Jogurt naturalny z z suszonymi morelami i żurawiną(150 g), pieczywo chrupkie razowe(30 g)
WtorekFilet z indyka (20 g), chleb krakowski (30 g), masło (3 g), pomidor (10g), herbata z cytryną(200 ml)Rosół z literkami i zieloną pietruszką (200ml)Pierś kurczaka w sosie koperkowym(60 g), ziemniaki(70 g), kalafior z masłem i bułką tartą(60 g), kompot (200 ml)I Bułeczka drożdżowa z masłem, sok przecierowy marchew z bananem(150 ml)
II Ptasie mleczko wiśniowe z biszkoptem (20 g)
ŚrodaPłatki jęczmienne na mleku(150 ml), kajzerka 1/2 szt., masło (3 g), dżem truskawkowy(20 g), herbata owocowa(200 ml)Zupa z soczewicy z ziemniakami (200ml)Naleśniki z twarożkiem waniliowym (150 g), polewa jogurtowa z owocami leśnymi(50 g), kompot (200 ml)I Chleb słonecznikowy z masłem, pastą jajeczną, zielonym ogórkiem(60 g), herbata malinowa (200 ml)
II Gruszka, ciasteczka owsiane(30 g)
CzwartekSzynka domowa(20 g), chleb wiejski (30 g), masło (3 g), zielona sałata (5 g), kakao z mlekiem (200 ml)Kremowa zupa z zielonego groszku z grzankami (200ml)Rolada z szynki z warzywami(60g), kasza gryczana(70 g), sałatka z buraków z papryką (60 g), kompot (200 ml)I Ciasto marchewkowe(60 g), herbata z cytryną(200 ml)
II Kanapki z weki z masłem, szynką, serem i zielonym ogórkiem, herbata z cytryną(200 ml)
PiątekPasztet pieczony(30 g), weka(30 g), masło(3 g), ogórek kiszony (10 g), herbata z cytryną (200 ml)Zupa jarzynowa z zacierką (200ml)Miruna pieczona z koperkiem (60g), ziemniaki(70 g), surówka z kapusty kiszonej(60 g), kompot (200 ml)I Chleb razowy z masłem, twarożkiem z rzodkiewką (60 g), zielona cebulka(5 g), herbata porzeczkowa(200 ml)
II Mix owocowy-pomarańcz z kiwi, wafel ryżowy (30 g)