Oferta dla placówek oświatowych

Catering dla żłobków

Przygotowywany jest w oparciu o najważniejsze zasady określone przez Światową Organizację Zdrowia, posiłki przygotowywane są w oparciu o zdrowe jarzyny, pyszne owoce, zbilansowane papki, aromatyczne kaszki oraz najwyższej jakości mięso.

Catering dla przedszkoli

Przygotowywany jest w oparciu zdrowych owoców, warzyw, produktów zbożowych. Dania serwujemy w najwyższym standardzie nie zapominając o kwasach tłuszczowych pochodzących z wysokiej jakości ryb i mięs.

Catering dla szkół

Nasze posiłki przygotowywane są wyłącznie ze świeżych produktów bez dodatków konserwantów i sztucznych barwników co gwarantuje, iż potrawy są zdrowe i bezpieczne oraz smakują jak w domu i u babci.

Rodzaje posiłków

  • Pełnowartościowe
  • Bez glutenu i nabiału
  • Wegetariańskie
  • Diety z innymi wykluczeniami

Przykładowe jadłospisy

Jadłospis żłobkowy dla dzieci (6-12 miesięcy)

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
Pierwsze danieDrugie danie
PoniedziałekKleik ryżowy na mleku modyfikowanym z brzoskwiniami
Herbatka z rumianku
Krem warzywny z ryżem i koperkiem miksowany (200ml)
*Krem warzywny z ziemniakami kurczakiem miksowany
Ziemniaki puree z mielonym indykiem i marchewką(150g), kompot (150ml)Kaszka jaglana z pieczonymi jabłkami na mleku ryżowym (150 g)
WtorekKaszka manna waniliowa na mleku modyfikowanym
Herbatka z melisy

Rosół z literkami miksowany (200ml)

* Rosół z literkami miksowany z warzywami i kurczakiem

Pierś z kurczaka gotowana mielona w sosie jarzynowym(60g) ziemniaki puree(70g), kalafior gotowany z oliwą z oliwek (60g), kompot (150ml)Deser bananowy z kleikiem ryżowym na mleku ryżowym (150 g)
ŚrodaKleik z płatków owsianych na mleku modyfikowanym
Herbatka owocowa

Zupa ziemniaczana miksowana(200ml)

*Zupa ziemniaczana z kurczakiem przecierana

Pulpety drobiowe z warzywami ziemniakami puree (100g) tarte jabłko (60g) kompot (150 ml)Waniliowa kaszka kukurydziana na mleku ryżowym z cynamonem
CzwartekKaszka mleczno-ryżowa z malinami
Herbatka z kopru

Kremowa zupa z zielonego groszku miksowana (200ml)

* Kremowa zupa z zielonego groszku z cielęciną miksowana

Potrawka indycza (60 g) kasza jęczmienna (70 g), buraczki puree (60 g) kompot (150 ml)Kisiel naturalny z owoców, chrupki kukurydziane
PiątekKaszka kukurydziana na mleku modyfikowanym z bananami
Herbata z rumianku

Zupa jarzynowa z ryżem (200 ml)

*Zupa jarzynowa z ryżem i podprawiana żółtkiem przecierana

Pulpeciki miruny (60 g), ziemniaki puree (70 g), fasolka szparagowa gotowana miksowana (60 g), kompot (150 ml)Kaszka manna waniliowa z musem jagodowym
uwagiZupy i sosy przygotowywane na wywarach jarzynowych bez śmietany z oliwą z oliwek
* wariant obiadowy dla niemowląt z trudnościami w gryzieniu

Jadłospis żłobkowy dla dzieci (1-12 miesięcy)

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
Pierwsze danieDrugie danie
PoniedziałekSer żółty (20 g), chleb góralski(30 g), masło(3 g), papryka(10 g), herbata z owoców leśnych (200 ml)Zupa koperkowa z ryżem (200ml)Indyk w sosie słodko-kwaśnym(60 g), makaron pene(70 g), surówka z kapusty pekińskiej(60 g), woda mineralna (200 ml)I -Kasza jaglana z pieczonymi jabłkami i cynamonem
II-Jogurt naturalny z z suszonymi morelami i żurawiną(150 g), pieczywo chrupkie razowe(30 g)
WtorekFilet z indyka (20 g), chleb krakowski (30 g), masło (3 g), pomidor (10g), herbata z cytryną(200 ml)Rosół z literkami i zieloną pietruszką (200ml)Pierś kurczaka w sosie koperkowym(60 g), ziemniaki(70 g), kalafior z masłem i bułką tartą(60 g), kompot (200 ml)I Bułeczka drożdżowa z masłem, sok przecierowy marchew z bananem(150 ml)
II Ptasie mleczko wiśniowe z biszkoptem (20 g)
ŚrodaPłatki jęczmienne na mleku(150 ml), kajzerka 1/2 szt., masło (3 g), dżem truskawkowy(20 g), herbata owocowa(200 ml)Zupa z soczewicy z ziemniakami (200ml)Naleśniki z twarożkiem waniliowym (150 g), polewa jogurtowa z owocami leśnymi(50 g), kompot (200 ml)I Chleb słonecznikowy z masłem, pastą jajeczną, zielonym ogórkiem(60 g), herbata malinowa (200 ml)
II Gruszka, ciasteczka owsiane(30 g)
CzwartekSzynka domowa(20 g), chleb wiejski (30 g), masło (3 g), zielona sałata (5 g), kakao z mlekiem (200 ml)Kremowa zupa z zielonego groszku z grzankami (200ml)Rolada z szynki z warzywami(60g), kasza gryczana(70 g), sałatka z buraków z papryką (60 g), kompot (200 ml)I Ciasto marchewkowe(60 g), herbata z cytryną(200 ml)
II Kanapki z weki z masłem, szynką, serem i zielonym ogórkiem, herbata z cytryną(200 ml)
PiątekPasztet pieczony(30 g), weka(30 g), masło(3 g), ogórek kiszony (10 g), herbata z cytryną (200 ml)Zupa jarzynowa z zacierką (200ml)Miruna pieczona z koperkiem (60g), ziemniaki(70 g), surówka z kapusty kiszonej(60 g), kompot (200 ml)I Chleb razowy z masłem, twarożkiem z rzodkiewką (60 g), zielona cebulka(5 g), herbata porzeczkowa(200 ml)
II Mix owocowy-pomarańcz z kiwi, wafel ryżowy (30 g)

Przykładowy jadłospis przedszkolny jesienno–zimowy

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
Pierwsze danieDrugie danie
PoniedziałekSer żółty (30 g), chleb góralski(50 g), masło(5 g), papryka(10 g), herbata z owoców leśnych (200 ml)Zupa koperkowa z ryżem (300ml)Indyk w sosie słodko-kwaśnym(80 g), makaron pene(100 g), surówka z kapusty pekińskiej(80 g), woda mineralna (200 ml)I -Kasza jaglana z pieczonymi jabłkami i cynamonem
II-Jogurt naturalny z z suszonymi morelami i żurawiną(150 g), pieczywo chrupkie razowe(30 g)
WtorekFilet z indyka (30 g), chleb krakowski (50 g), masło (5 g), pomidor (10g), kawa z mlekiem 2%(200 ml)Rosół z literkami i zieloną pietruszką (300ml)Pieczone udka z kurczaka szt., ziemniaki z koperkiem(100 g), kalafior z masłem i bułką tartą(80 g), kompot (200 ml)I Bułeczka drożdżowa z masłem, sok przecierowy marchew z bananem(150 ml)
II Ptasie mleczko wiśniowe z biszkoptem (20 g)
I Bułeczka drożdżowa z masłem, sok przecierowy marchew z bananem(150 ml)
II Ptasie mleczko wiśniowe z biszkoptem (20 g)
ŚrodaPłatki jęczmienne na mleku(150 ml), kajzerka 1 szt., masło (5 g), dżem truskawkowy(20 g), herbata z cytryną(200 ml)Zupa z soczewicy z ziemniakami (300ml)Naleśniki z twarożkiem waniliowym (200 g), polewa jogurtowa z owocami leśnymi(50 g), kompot (200 ml)I Chleb słonecznikowy z masłem, pastą jajeczną, zielonym ogórkiem(60 g), herbata malinowa (200 ml)
II Gruszka, ciasteczka owsiane(30 g)
CzwartekSzynka domowa(30 g), chleb wiejski (50 g), masło (5 g), zielona sałata (5 g), kakao z mlekiem (200 ml)Kremowa zupa z zielonego groszku z grzankami (300ml)Rolada z szynki z warzywami(80g), kasza gryczana(100 g), sałatka z buraków z papryką (80 g), kompot (200 ml)I Ciasto marchewkowe(60 g), herbata z cytryną(200 ml)
II Sałatka hawajska z szynką i ananasem(100 g), herbata z cytryną(200 ml)
PiątekPasztet pieczony(30 g), weka(40 g), masło(5 g), ogórek kiszony (10 g), herbata z cytryną (200 ml)Zupa jarzynowa z zacierką (300ml)Miruna w kukurydzianym cieście (80g), ziemniaki z koperkiem(100 g), surówka z kapusty kiszonej(80 g), kompot (200 ml)I Chleb razowy z masłem, twarożkiem z rzodkiewką (60 g), zielona cebulka(5 g), herbata porzeczkowa(200 ml)
II Mix owocowy-pomarańcz z kiwi, wafel ryżowy (30 g)

Przykładowy jadłospis ECO Przedszkole pierwszy tydzień

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
Pierwsze danieDrugie danie
PoniedziałekChleb wieloziarnisty (40 g), masło (5 g), ser żółty(30 g), rzodkiewka (10 g), herbata malinowa (200 ml)Zupa brokułowa z ciemnym ryżem niezabielana (300ml)Gulasz indyczy z czerwoną fasolą i papryką (80 g), makaron razowy(100 g), Surówka z kapusty pekińskiej niezabielana z oliwą z oliwek (80 g), naturalny sok z marchwi i jabłka (180 ml)I -Weka z masłem, pasztetem sojowym, zielony ogórek (60 g)
II-Ryż z pieczonymi jabłkami i cynamonem i sezamem (150 g)
WtorekKasza jaglana z pieczoną gruszką i cynamonem, kawa zbożowa z mlekiem ryżowym i miodem (200 ml)Bulion warzywny z literkami (300ml)Kotlet z kaszy jaglanej ze szczypiorkiem (80 g), ziemniaki (100 g), buraczki na ciepło niezabielane z oliwą z oliwek (80 g), kompot truskawkowy (200 ml)I Grahamka z masłem, twarożkiem truskawkowym(50 g)
II Kisiel wiśniowy z winogronami (120 g), chrupki (20 g)
ŚrodaChleb razowy (40 g), masło (5 g), pasta z jajka i ze szczypiorkiem i sezamem (30 g), ogórek kiszony (10 g),  herbata ziołowo-owocowa (200 ml)Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną niezabielana (300ml)Knedle z mąką żytnią z jabłkiem (200 g), surówka z marchewki z pomarańczą z jogurtem naturalnym (50 g), kompot śliwkowy (200 ml)I Chleb wiejski z masłem, serem białym z rzodkiewką, zielona sałata (60 g)
II Banan, ciasteczka owsiane (30 g)
CzwartekChleb słonecznikowy (40 g), masło (5 g), pieczony indyk (30 g), ogórek zielony (10 g), kakao naturalne z mlekiem ryżowym (200 ml)Barszcz czerwony na naturalnym zakwasie z ziemniakami niezabielany (300ml)Pieczeń rzymska w sosie koperkowym niezabielanym (80g), kasza jęczmienna (100 g), surówka z ogórka kiszonego i pomidora (80 g), kompot jabłkowy (200 ml)I Babka cytrynowa na mące ryżowej z brązowym cukrem (50 g)
II Kisiel porzeczkowy z poppingiem z amarantusa(150 ml), pałki kukurydziane (20 g)
PiątekGrahamka (40 g), masło(5 g), kasza kukurydziana na mleku migdałowym (150 ml), Dżem truskawkowy (30 g), herbata malinowa (200 ml)Zupa jarzynowa z kalarepką i ryżem ciemnym niezabielana (300ml)Filet rybny panierowany (80 g),  ziemniaki (100 g), mizeria z koperkiem i kefirem (80 g), kompot wieloowocowy (200 ml)I Chleb razowy z masłem, pastą białej fasoli, zieloną sałatą (60 g), zielona cebulka(5 g), herbata porzeczkowa(200 ml)
II Jabłko, Wafel ryżowy z miodem (30 g)

 

 

Przykładowy jadłospis ECO Przedszkole drugi tydzień

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
Pierwsze danieDrugie danie
PoniedziałekChleb wielozbożowy(40 g), masło (5 g), płatki jaglane na mleku ryżowym z cynamonem (150 ml), powidło śliwkowe (20 g), herbata owocowo-ziołowa (200 ml)Żurek na naturalnym zakwasie z ziemniakami i indykiem niezabielany (300ml)Makaron z pełnego ziarna ze szpinakiem, twarogiem i pestkami dyni (200 g), kompot wiśniowy (200 ml)I -Bułka słonecznikowa z masłem, pastą twarożkową z rzodkiewką, zielonym ogórkiem i z oliwą z oliwek (60 g)
II-Wafel ryżowy (30 g), mus daktylowy (20 g)
WtorekGrahamka (60 g), pesto z roszponki (roszponka, papryka żółta, czosnek, oliwa z oliwek, sok cytryny, sól) (20 g), rolada serowa (30 g), naturalne kakao z mlekiem ryżowym (200 ml)Kremowa zupa z zielonego groszku z makaronem wielozbożowym niezabielana (300ml)Ryż ciemny zapiekany z jabłkami i cynamonem (200 g), polewa z jogurtu z rodzynkami (80 g), naturalny sok z pomarańczy i jabłka (200 ml)I Graham z masłem, pastą z pieczonych warzyw i indyka (60 g), rzodkiewka do chrupania (30 g)
II Banan, chrupki kukurydziane (80 g)
ŚrodaChleb słonecznikowy (180 ml), masło (5 g), indyk pieczony w ziołach (30 g), zielona sałata (5 g),  herbata malinowa (200 ml)Zupa kalafiorowa z ciemnym ryżem i curry niezabielana (300ml)Falafel (80 g), ziemniaki (100 g), duszona marchewka z miodem i oliwą z oliwek (80 g), kompot jabłkowy (200 ml)I Kuleczki bakaliowo-kokosowe (60 g), kiwi
II Jogurt naturalny z suszonymi morelami (120 g), wafel ryżowy (30 g)
CzwartekOwsianka na gęsto na mleku migdałowym z rodzynkami i sezamem (40 g), mus z prażonych jabłek (30 g), herbata z cytryną (200 ml)Zupa ogórkowa z ziemniakami niezabielana (300ml)Klopsiki z udźca z indyka ze słonecznikiem (80g), kasza gryczana (100 g), surówka z kiszonej kapusty z oliwą z oliwek (100 g), kompot truskawkowy (200 ml)I Chleb razowy z masłem, filetem z indyka, zieloną sałatą 
II Jabłko, ciasteczka z pestkami dyn (30 g)
PiątekChleb razowy (40 g), masło(5 g), pasta z makreli z twarogiem (30 g), ogórek kiszony (10 g), kawa zbożowa z mlekiem ryżowym i miodem (200 ml)Zupa grysikowa na wywarze warzywnym (300ml)Pierogi ruskie z mąką orkiszową, Słupki zielonego ogórka (200 g), kompot wieloowocowy (200 ml)I

Ciasto ucierane ze śliwkami na mące razowej (60 g)

II Budyń jaglany na mleku migdałowym z sokiem malinowym (150 g)

Przykładowy jadłospis szkolny jesienno–zimowy

 ObiadPodwieczorek
Pierwsze danieDrugie danie
PoniedziałekZupa koperkowa z ryżem (400ml)Indyk w sosie słodko-kwaśnym(100 g), makaron pene(120 g), surówka z kapusty pekińskiej(100 g), woda mineralna (200 ml)Chleb góralski z masłem, serem żółtym, papryką(60 g),
Jogurt owocowy(150 ml)
WtorekRosół z literkami i zieloną pietruszką (400ml)Pieczone udka z kurczaka szt., ziemniaki z koperkiem(120 g), kalafior z masłem i bułką tartą(100 g), kompot (200 ml)Bułeczka drożdżowa z masłem orzechowym(50 g), banan
ŚrodaZupa z soczewicy z ziemniakami (400ml)Naleśniki z twarożkiem waniliowym (250 g), polewa jogurtowa z owocami leśnymi(50 g), kompot (200 ml)Chleb słonecznikowy z masłem, pastą jajeczną, zielonym ogórkiem(60 g), gruszka
CzwartekKremowa zupa z zielonego groszku z grzankami (400ml)Rolada z szynki z warzywami(100g), kasza gryczana(120 g), sałatka z buraków z papryką (100 g), kompot (200 ml)Ciasto marchewkowe(60 g), napój mleczny(200 ml)
PiątekZupa jarzynowa z zacierką (400ml)Miruna w kukurydzianym cieście (100g), ziemniaki z koperkiem(120 g), surówka z kapusty kiszonej(100 g), kompot (200 ml)Chleb razowy z masłem, twarożkiem z rzodkiewką i zieloną cebulką(60 g)
Mix owocowy-pomarańcz z kiwi(100 g)